Sivut

perjantai 16. marraskuuta 2012

Pentunäyttely ja möhköfantin ensiesiintyminen

Me ollaan vietetty aika hiljaiseloa ja normaalia arkea lauman kanssa. Sisko käväisi tosin viime viikonloppuna Helsingissä saakka ensimmäisessä näyttelyssään. Kyseessä oli Helsingin messukeskuksessa järjestetty pentunäyttely (kuvitelkaa, halli täynnä terävähampaisia hirviöitä... onneksi minä sain jäädä kotiin.) Mamma osti meille pari pientä vinkulelua tuliaisiksi ja yhden ison pehmolelun, jota se kutsuu möhköfantiksi kun ei mitään sopivampaakaan nimitystä ole.

Sisko ja minä (mikä minun silmää vaivaa?) ja MÖHKÖFANTTI

Sisko esiintyi kuulemma tosi hienosti. Mukana oli myös meidän kasvattaja ja kasvattajan toinen sijoituspentu Aava. Aava vei voiton 5-7kk ikäisten narttujen kehässä, kun koiria oli vain sisko ja Aava. Sisko on tosin nuorempi kuin Aava. Sisko ei vielä oikein osaa kulkea näyttelyhihnassa, vaan kauhoo innoissaan menemään. Silloin kun se tajuaa kulkea nätisti, sen meno on silloinkin hassun näköistä. Siskosta on nimittäin hirmu hauskaa olla kehässä ja se kulkee aina siellä pylly keinuen ja häntä heiluen (ja välillä saattaa vähän pompsahtaakin). Mammasta se on vaan hyvä, koska sisko on vielä niin pieni ja menestystä tärkeämpää on vielä se, että siskolla on hauskaa.

Kuva: Tanja Romo
Kuva: Tanja Romo
Kuva: Tanja Romo

Samalla periaatteella ne ovat Mamman kanssa nyt alkaneet opettelemaan tassun antoa. Minulle opetettiin ensin istuminen ja maahanmeno, mutta siskolla Mamma aloitti tempusta, jotta homma pysyisi kevyenä ja hauskana.

Minä puolestaan olen taas laajentamassa temppurepertuaariani. Opetellaan Mamman kanssa pikkutemppuja, jos vaikka meiltä alkaisi koiratanssi sujua. Sitä ajatellen Mamma opetti minut seuraamaan Mamman jalkojen välissä kävellen. Mammasta on hassua, että se seuraaminen sujuu minulta paremmin ja tiiviimmin kuin "perinteinen". Toinen opeteltu temppu liittyy siivoamiseen. Sisko on kova levittelemaan leluja ympäriinsä, joten Mamma aikoo opettaa minut siivoamaan. Toistaiseksi ymmärrän, että jos lelu on suussa, se pitää laittaa lelukoriin. Sitä en tosin ymmärrä miten lelujen hakeminen liittyy temppuun...

2 kommenttia:

  1. Haaaaaste blogissani! Hienostihan tuo riiviö esiintyi ainakin kuvista päätellen! :-)

    VastaaPoista
  2. Juu, hauskuus ennen kaikkea myös näyttelytouhuissa! Vaikkei meillä kyllä moisesta mitään kokemusta olekaan. Hieno möhköfantti teillä. Typy olisi repinyt sen kyllä palasiksi jo alta aikayksikön. Leppoisaa marraskuun loppua teidän sakille!

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista